Желатин для суглобів

Желатин для суглобів

Желатин для суглобів

Желатин – це витяжка з кісток тварин, по суті представляє собою гідролізований колаген. Він використовується як “будівельного матеріалу”, що допомагає підтримувати і хливість суглобів і функціональність зв’язок.

Особливості желатину

йнування суглобових хрящів, зміцнення м’язового корсету – на все це здатний звичайний харчовий желатин. Для суглобів користь від нього подвійно більше, якщо приймати його комплексно – всередину і зовнішньо.

Корисні властивості желатину

    Бере участь в утворенні таких високоспеціалізованих структур як: сухожилля, зуби, хрящі, кістки, базальні мембрани. Грає роль “біо клею” на клітинному рівні: здатний вибудовувати каркас для тканин і органів. Регулює водно-сольові обмінні процеси. Завдяки біологічної схожості з колагеном володіє омолоджують властивостями, що збільшують тургор (пружність) шкіри. Полегшує стан, знімаючи “хрест” і больовий синдром при уражених суглобах. Полегшує реабілітацію після переломів і прискорює зрощення кісток.

Після проходження регулярних желатинових курсів лікування відзначають зникнення віддають в стегно і міжхребцевих болів.

Желатин: застосування для суглобів

Щоб спростити завдання, цей корисний харчовий продукт слід купувати у вигляді порошку. Застосування в такій формі значно прискорює процес приготування цілющих складів – при контакті з водою желатинових порошок відразу починає розчинятися і набухати.

Компрес для суглобів

Широку двошарову пов’язку з марлі змочують у гарячій воді, після віджимання між шарами прокладають сухий желатин, фіксують на проблемній ділянці, вкриваючи харчовою плівкою і утеплюючи. Специфіка застосування – 1-2 тижні, щодня, накладаючи компрес не менше, ніж на 2 години.

Щоб підсилити ефект, можна одночасно вживати всередину желатинові настоянки.

Рецепти настоянок

Желатин – 10 г (ст. Л.) Кладеться в воду (100 г) і залишається на ніч. Вранці склад готовий до вживання. Приймається натщесерце. Допускається для поліпшення смаку додавання цукру або соку. Курс лікування – місяць.

Молоко (2/3 склянки), желатин в порошку (2 ч. Л.), Мед (20 г або 2 ст. Л.). Інгредієнти змішуються, після – настоюють протягом години. Потім на маленькому вогні (обов’язково помішуючи і не допускаючи закипання) склад прогрівається до повного розчинення желатину. Специфіка вживання – тричі на тиждень протягом місяця.

Вода (200 г), желатин (5 г або ч. Л.), Мед (10 г або ст. Л.). Желатиновий порошок додається у воду і залишається до повного розчинення крупинок. Перед прийомом додавати до складу ложку меду і трохи гарячої води. Специфіка прийому – 10 днів через 10 днів (прийом – перерва) протягом трьох місяців.

Коли від лікування желатином краще відмовитися?

    Схильність до утворення тромбів. Відхилення в роботі кровотворної системи (підвищена згортання крові). желче – і сечокам’яна хвороби. Проблемний ШКТ – серед побічних ефектів прийому желатину відзначаються запори і запалення гемороїдальних вузлів. Індивідуальна непереносимість желатину (алергія, оксалуріческій діатез).

Щоб звести до мінімуму закріплює ефект желатину іноді рекомендують паралельно з желатиновим курсом пити відвар із сухофруктів (кураги, інжиру і чорносливу). Для його отримання досить на ніч залити асорті з сухофруктів склянкою крутого окропу.

Leave a Comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.