Страви з шипшини, рецепти з шипшиною

Страви з шипшини, рецепти з шипшиною

Шипшина

Багато з дитинства пам’ятають смак сиропу шипшини, який їм батьки давали в якості натурального вітамінного кошти. Для отримання цього сиропу використовуються повністю зрілі плоди шипшини. Шипшина має кисло-солодкий, злегка терпкий смак. Стиглі і найкорисніші плоди світло-оранжевого кольору, а коричневе забарвлення сигналізує про те, що вітамінів в таких ягодах значно менше.

восстановление зрения

Плоди шипшини багаті аскорбіновою кислотою. Є також вітаміни Р, В, К, каротин, цукру, дубильні речовини, пектини і органічні кислоти, ефірну олію, а також солі калію, залізо, кальцій, магній і фосфор. Шипшина властивості бактерицидні та фітонцидні має. Коріння і листя цієї рослини також багаті дубильними речовинами.

Плоди шипшини, крім найцінніших і корисних вітамінних властивостей, володіють ще й протизапальну, жовчогінну та сечогінну ефектом. Їх регулярне вживання в їжу регулює діяльність шлунково-кишкового тракту. Шипшина підвищує опірність організму до вірусних інфекцій, підвищує працездатність і зміцнює серцево-судинну систему. Дуже корисно вживати також чай з шипшини, особливо при частих головних болях.

восстановление зрения

Leave a Comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.