Шипшина: Користь і рецепти для зміцнення імунітету – Кулінарні поради для любителів готувати смачно – Господині на замітку – Кулінарія – IVONA-IVONA

Шипшина: Користь і рецепти для зміцнення імунітету – Кулінарні поради для любителів готувати смачно – Господині на замітку – Кулінарія – IVONA-IVONA

Шипшина: Користь і рецепти для зміцнення імунітету

Шипшина містить рекордну кількість вітаміну С our-fruit-

Якщо застуди в твої плани на осінь і зиму не входять, пий відвар шипшини і їж його свіжим.

сі червоні, помаранчеві або коричневі ягоди міняли тільки на оксамит, атлас і соболині хутра. Та й сьогодні лікарські властивості шипшини в пошані.

Корисні властивості шипшини

Вітаміну С в ягодах шипшини більше, ніж у смородині в 10 разів і лимоні в 40 разів! А крім вітамінів в них міститься залізо, калій, магній, органічні кислоти і дубильні речовини.

Корисні властивості шипшини використовують насамперед для підвищення імунітету і працездатності. Шипшина допоможе усунути захворювання, пов’язані з поганим кровообігом, печінкою і підшлунковою залозою.

Купуючи ягоди шипшини, зверни увагу на їх зовнішній вигляд: вони повинні бути пружними, чистими, без пилу.

Сушимо ягоди шипшини

Для збереження всіх корисних властивостей ягоди шипшини сушать у теплому приміщенні.

Напій для імунітету (відвар шипшини)

восстановление зрения

Відвар шипшини має багато корисних властивостей. Він є полівітамінним, жовчогінну, слабким сечогінним, знижуючим кров’яний тиск засобом, сприяє виробленню червоних кров’яних тілець, зміцнює судинну стінку (застосовується при носових кровотечах у дітей), покращує апетит.

Візьми 1 ст. л. Шипшини, залий їх 200 мл теплої води (35-40 # 39; С) і наполягай кілька годин або залиш на ніч.

У відвар можна додати мед це тільки посилить лікувальні властивості засобу. Пий його по 50-100 мл за півгодини до їди. З таким ліками ніякі застуди, віруси і хандра нестрашні.

Сироп з шипшини

1 кг свіжих плодів, відділених від насіння, ретельно промити в холодній воді, потім очистити від волосків, подрібнити на м’ясорубці. Залити 6 склянками води, кип’ятити 10 хвилин, додати 1 кг цукру і продовжувати варити 15-20 хвилин. Процідити через сито і розлити в пляшки.

Напій з шипшини з чорницею

3 ст. ложки подрібнених сушених плодів шипшини і 1 ст. ложку сушених ягід чорниці змішати, залити 5 склянками окропу, настояти 15-20 хвилин. Відвар процідити. Вичавки знову залити киплячою водою. З’єднати обидва відвару, покласти 3 ст. ложки меду.

Варення з шипшини

Готується варення з шипшини точно так само, як і звичайне. Правда, доведеться трохи попрацювати: промити плоди водою, очистити від насіння. Кількість цукру дорівнює вазі очищеного шипшини. Можна змішати з обліпихою. Смакуй на здоров’я!

восстановление зрения

Leave a Comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.