Народні засоби при серцевій недостатності

Народні засоби при серцевій недостатності

Народні засоби при серцевій недостатності

Засоби народної медицини загального характеру, що рекомендуються при порушеннях серцевої діяльності ослабленні роботи серцевого м’яза, проявах серцевої недостатності:

• Плоди абрикоса звичайного використовують у тибетській народній медицині при анемії, серцево-судинних захворюваннях, тому що містяться в них солі калію виводять з організму воду.

• Пол-літрову пляшку горицвіту весняного (горицвіт) наповнити дрібно нарізаною травою і залити горілкою. Настоювати в теплому темному місці 12 днів, щодня перевертаючи і збовтуючи. Приймати по 8 крапель 3 рази на день за годину до їжі. Засіб можна приймати довго.

• Потовкти 0,5 кг зрілих плодів глоду дерев’яним товкачем, додати 1/2 склянки води, нагріти до 40 ° С і віджати сік у соковижималці. Пити по столовій ложці 3 рази на день перед їжею. Глід надає благотворну дію на серце, особливо в літньому віці. Він запобігає перенапруження і зношуваність серцевого м’яза.

• Столову ложку сухих плодів глоду заварити склянкою окропу, настоювати 2 години в теплому місці (можна заварити в термосі) і процідити. Приймати по 1 – 2 столових ложки 3 – 4 рази на день до їди. Лікувальні засоби, приготовані з глоду, тонізують серцевий м’яз, посилюють коронарний кровообіг, усувають аритмію і тахікардію, знижують збудливість центральної нервової системи, знижують кров’яний тиск.

• Столову ложку валеріани залити склянкою кип’яченої води кімнатної температури, настоювати в закритому посуді протягом 8 – 12 годин і процідити. Приймати по столовій ложці 3 – 4 рази на день.

• Столову ложку подрібнених пагонів лохини заварити склянкою окропу, кип’ятити 10 хвилин на слабкому вогні, охолодити і процідити. Приймати по столовій ложці 3 рази на день при хворобах серця.

• Столову ложку трави желтушника залити 200 мл води. Приймати по чайній ложці 3 рази на день. Застосовувати як заспокійливий засіб при хворобах серця. Ще в стародавньому Римі (з часів Плінія, I ст.) Жовтушник був відомий як хороший серцевий засіб.

• Збирають кущики суниці разом з коренем під час цвітіння, сушать цілком в тіні на протязі. Заварюють в чайнику по 3 – 4 кущика і п’ють як чай, з цукром, протягом місяця. Застосовують при неорганічних вадах серця.

• Стакан плодів калини залити літром гарячої води і кип’ятити 8 – 10 хвилин, а після процідити. Додати 3 столові ложки меду. Пити по 1/2 склянки 3 – 4 рази на день. Дає хороший ефект при захворюваннях серця, гіпертонії.

• Залити 1/2 чайної ложки копитника листя 1 склянкою води, настоювати на киплячій водяній бані 15 – 20 хв. охолодити, процідити. Приймати по 1 столовій ложці 4 – 5 разів на день протягом 2 – 3 тижнів. Настій посилює серцеву діяльність, не порушуючи її ритму; викликає звуження судин і помітно підвищує кров’яний тиск.

• Чайну ложку квіток конвалії травневої залити склянкою окропу, настоювати 30 хвилин. Приймати по столовій ложці 2 – 3 рази на день. Конвалія травнева застосовують при гострій і хронічній серцевій недостатності, кардіосклерозі, для посилення серцевих скорочень.

• Банку з вузьким горлом заповнити на 3/4 свіжими квітками конвалії травневої (без стебел), потім залити доверху 96% спиртом, закрити і дати настоятися протягом 2 тижнів, профільтрувати. Настоянка має бути жовтого кольору, прозора, гірка на смак, зі слабким запахом конвалії. Приймати по 10 – 15 крапель 3 рази на день як засіб, що регулює серцеву діяльність, нормалізує сильне серцебиття і знімає нервове збудження. Настоянку конвалії відносять до групи сильнодіючих ліків, у зв’язку, з чим встановлені максимальні норми прийому: однократна норма 30 крапель, а добова норма 90 крапель.

восстановление зрения

• Чайну ложку сухого листя м’яти перцевої або порошку цієї трави ошпарити склянкою киплячої води, накрити кришкою і дати настоятися 20 хвилин і процідити. Випити натщесерце за півгодини до їди. Приймати щодня протягом декількох місяців. Застосовують при аритмії.

• Залити зерна вівса водою у співвідношенні 1:10. Настоювати добу і процідити. Пити по 1/2 склянки 2 – 3 рази на день перед їжею. Застосовувати як сечогінний засіб, що регулює обмінні процеси в серцевому м’язі і нервової тканини.

• Чотири столові ложки пустирника сировини (квітучі верхівки рослин завдовжки до 40 см, товщиною не більше 4 мм) залити склянкою гарячої води, закрити кришкою і нагрівати в киплячій воді на водяній бані при частому помішуванні 15 хвилин і охолодити протягом 45 хвилин при кімнатній температурі. Процідити залишилося сировину і віджати. Отриманий настій долити кип’яченою водою до склянки. Приймати по 1/3 склянки 2 рази на день за годину до їжі. Настій зберігати в прохолодному місці не більше 2 діб.

• Настоянка трави пустирника на 70% спирті у співвідношенні 1: 5. Приймати по 30 – 50 крапель 3 – 4 рази на день.

• Водний настій буряка рекомендують пити при ваді серця.

• Дві чайні ложки трави Шандри залити склянкою холодної кип’яченої води і настоювати 4 години, процідити. Пити по 1/3 склянки 3 рази на день до їди для регулювання серцевої діяльності. При гіпертонії не застосовувати!

• Вживати препарати гінкго білоба. У Китаї його називають «Качині лапки», «нігтями Будди» або «» Листок летить метелика ».

• Гінкго білоба – єдине з відомих науці рослина, що містить специфічні речовини, що підвищують еластичність стінок кровоносних судин головного мозку. Також Гінкго білоба сприяє розширенню судин головного мозку. Зменшує ймовірність інфарктів і серцевих нападів, знижує рівень холестерину.

• Корній валеріани лікарської частина + плодів анісу частині + трави деревію частина + листя меліси лікарської частину. Одну столову ложку суміші залити склянкою окропу, настоювати 30 хвилин і процідити. Приймати протягом дня в 2 – 3 прийоми при серцебитті, серцевої слабкості, болях в області серця.

• Трава деревію 5 частин + трави звіробою 4 частини + суцвіть арніки частину. Одну столову ложку збору залити склянкою холодної води, настоювати 3 години, варити 5 хвилин і витримати 15 хвилин, а потім процідити. Пити невеликими ковтками протягом дня. Застосовувати при захворюваннях серця.

• Сир як лікувальний дієтичний продукт при захворюваннях серця, печінки і атеросклерозі судин, тибетська медицина рекомендує вживати по 100 грам в день.

• При всіх серцевих хворобах, крім органічних вад, корисний квітковий мед, що дає серцю силу. Вміщені в ньому глюкоза і фруктоза є необхідним харчуванням для серцевого м’яза. Однак мед не слід приймати у великих кількостях з гарячим чаєм, так як це призводить до посиленого потовиділення і енергійній роботі серця. Така додаткове навантаження на хворе серце небажана, тому при захворюваннях серця мед можна вживати тільки невеликими порціями по чайній або столовій ложці 2 – З рази на день з молоком, сиром, фруктами та іншими харчовими продуктами.

Харчування при захворюваннях серцево-судинної системи з явищами недостатності кровообігу

У раціон харчування входять ті ж продукти і страви, що й передбачені при хворобах серця, але з деякими обмеженнями. Обмежують м’ясо і рибу до 50 грам в день і тільки у вареному вигляді, а також овочі у вареному і протертому вигляді, фрукти сирі і варені тільки в протертому вигляді і хліб білий без солі. Різко обмежують при вираженій недостатності кровообігу кухонну сіль до 1 – 2 грам. Їжу готують без солі. Вживання вільної рідини до 0,6 літрів на добу. Додають вітаміни «А», «В1», «В2», «С», «РР». Харчування дробове (на весь день хліба 150 грам, цукру 40 грам, вершкового масла 10 грам).

восстановление зрения

Leave a Comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.