Корисні властивості імбиру для ефективного лікування

Корисні властивості імбиру для ефективного лікування

Корисні властивості імбиру для ефективного лікування

Зміст:

Імбир дуже відома рослина, яке славиться популярністю не одну тисячу років. Він досить універсальний, використовується:

    як прянощі в кулінарії (маринований імбир як приправа до сущи), як основа для різних ліків, а також входить до складу багатьох косметичних засобів.

Для лікувальних цілей використовують білий і чорний імбир.

Імбир родом із Середньої Азії. Сьогодні його вирощують у багатьох жарких країнах. Але від властивостей грунту на якій росте імбир залежить його смак і якість.

Використовували корінь імбиру в медицині дуже давно. Давньокитайські лікарі вважали імбир головним засобом:

    для вирішення проблем з шлунком і травленням; при застуді та лихоманці. Це прекрасне зігріваючий засіб; щоб позбутися від нудоти. При морської хвороби це засіб краще навіть ніж найсучасніші таблетки. А також бореться з ранковим токсикозом у вагітних. Причому на відміну від інших засобів, він не чинить побічної дії, так як працює на рівні живота, а не голови # 187;.

Фактично половина всіх приписів китайської та аюрведичній медицини містить імбир.

Корисні властивості імбиру для ефективного лікування

При застуді

І сьогодні сучасні медики рекомендують імбир в сезон масових вірусних захворювань. Це незамінний натуральний помічник. Його потрібно додавати в чайв подрібненому вигляді. Достатньо буде однієї чайної ложки натертого імбиру на чашку чаю. Після такого напою одужання не доведеться довго чекати. Рослина діє як сильну протизапальну, імуностимулюючу, бактерицидну, знеболюючі і тонізуючі засіб.

В кінці статті (після відео) є рецепт прекрасного антизастудних засоби: імбир + лимон + мед.

зігріває властивість імбиру це також і властивість звільняє від слизу. Імбирний чай – прекрасний відхаркувальний засіб, яка рятує організм від накопиченої слизу в пазухах, горлі і легенів.

При артриті

Перси першими стали використовувати імбирний корінь як засіб при артриті. Сьогодні протизапальні властивості імбиру використовують при артриті, бурсит і розтягненнях. Імбир пригнічує виробництво компонентів імунної системи (званих цитокінами), які створюють довгострокову тенденцію до запалення. Також імбирний сік полегшує біль (а також хливість суглобів, знижує набряки і ранкову скутість) за рахунок стимулювання кровообігу.

Розріджує кров і прибирає тромби

Імбир прекрасний засіб для запобігання інсультів та інфарктів, а також такий собі натуральний спосіб склерозування. Містяться в соку імбиру речовини інгібують ферменти, які зменшують згустки крові і зменшують агрегацію тромбоцитів в «грудочки», тобто неймовірно корисний при варикозному розширенні вен. Для профілактики серцево-судинних хвороб необхідно регулярно вживати імбир в невеликій кількості.

Імбир допомагає уповільнити вироблення холестерину в печінці.

Заспокійливе і розслаблюючу

Дуже часто його приймають як заспокійливе. Для цього 2-3 ложки імбирного порошку поміщають в мішечок з тонкої натуральної тканини і вішають так, щоб він постійно перебував під потоком води. Така імбирна ванна не тільки заспокоює, але і розслабляє напружені м’язи. Імбир містить значну кількість ефірних речовин, що ще більше позитивно вплине на вашу нервову систему.

Протипаразитарне засіб

черв’як в розмороженої риби з супермаркету

Імбир вважається ефективним продуктом в боротьбі з паразитарної інфекції. У Японії, імбир входить до складу суші, щоб відігнати паразитів, а також, щоб очистити небо і поліпшити травлення. Хімічні елементи кореня імбиру вбивають черв’яків виду анізакіди, паразита який інколи трапляється в сирої риби. Імбир – натуральний антибіотик, який, сильно пригнічує ріст сальмонели та інших бактерій.

Імбир чудово стимулює процес схуднення. Необхідно перед прийомом їжі випивати імбирний чай. Він знижує апетит і покращує обмін речовин. Також будуть корисні страви з цією пряністю.

Шикарним просто також антипаразитарним засобом також є гарбуз, корисна особливо при глистових інфекціях. Досить випивати по 1 склянці гарбузового соку в день.

Головними корисними властивостями хімічного складу є мінеральні речовини і величезна кількість вітамінів. Імбир містить:

Як можна вживати імбир? 1-е звичайно імбирний чай!

восстановление зрения

Як приготувати імбирний чай?

У всіх рецептах важливо знати, що проіхзводітелі для тривалого зберігання обробляють корінь імбиру хлорним вапном або токсичною синильною кислотою. Тому перед вживанням потрібно кілька разів ошпарити його окропом.

Імбирний чай фруктовий і холодний

потрібно очистити і натерти на тертці корінь імбиру і змішати з 1 склянкою (250 мл) дійсно гарячої води (окріп). Натертого імбиру має вийде 1 повна столова ложка; розмішайте і залишіть на 5-7 хвилин (поки готуєте грушу); грушу потрібно очистити, звільнити від серцевини і тонко нарізати; скибочки груші додаємо в глечик і заливаємо 1 склянкою окропу і даємо настоятися 5 хвилин (ці кроки вивільнять чудові аромати: аромат імбиру і груші); вилийте імбирну воду через ситечко в глечик з грушею; додаємо пакетик лимонного чорного чаю (наприклад пакет чаю Lipton amp; Honey) в глечик; заповнюємо глечик холодною водою.

Імбирний гострий медовий чай

Нам потрібні такі інгредієнти:

    вода – 3 склянки (750 мл) корінь імбиру (очищений і натертий) – 30 грам лавровий лист – 5-6 листочків (середніх) зелений кардамон (подрібнений) – 5-6 зерен міцний чорний чай – 2 чайні ложки м’ята – кілька листочків лимон 1 часточка натуральний квітковий мед.

За складом – це майже чай масала. Але не зовсім, так як немає молока.

у воду опускаємо: імбир, лавровий лист, зелений кардамон і м’яту; доводимо до кипіння і кип’ятимо 2-3 хвилини; висипаємо чайну заварку, вимикаємо і даємо трохи настоятися; при подачі проціджуємо через ситечко; подаємо з лимоном і медом.

Ці рецепти приготування імбирного чаю дуже добре підходять для програми схуднення.

Що стосується кулінарії, то дана пряність дуже затребувана. Вона служить добавкою до перших страв, використовується приправою для риби, що надає їй деяку пікантність.

риба запечена в духовці з імбиром

При випіканні солодких виробів, його додають в кінці замішування тіста, для створення пряного і дуже свіжого аромату. Дуже цікаво, що в кондитерських виробах не фахівцеві дізнатися імбир часто дуже складно. Ну і звичайно просто неповторні за смаком імбирні цукати. Вони готуються просто і подаються як до чаю так і до кави.

У різних рецептах імбир додають в різний час:

    вироби з тіста під час замісу, або наприкінці м’ясні страви за 20 хвилин до готовності в компоти, киселі, муси, пудинги та інші солодкі страви – за 2-5 хвилин до готовності в соуси – після закінчення теплової обробки

Норми закладки імбиру відносно високі до 1 грама на 1 кілограм тіста або м’яса.

Але, не дивлячись на величезну користь цієї рослини, варто знати, що є і негативні моменти його дії.

Протипоказання для застосування імбиру

якщо ви приймаєте препарати розріджують кров. Імбир істотно збільшить дію і вам може загрожувати кровотеча. Тут же і геморой в «активній фазі». якщо у вас високий тиск або в постинсультном періоді (3-4 місяці після інсульту). Імбир розширює судини і це може призвести до ще більшого підвищення тиску. під час вагітності вживати імбир можна (рекомендовано), але тільки на перших строках. Імбир добре знімає ранковий токсикоз, але якщо у вас уже більш пізні терміни – приймайте в маленьких дозах. У момент годування дитини груддю необхідно припинити його прийом в їжу. імбир збільшує виробництво жовчі і не повинен використовуватися людьми з каменями в жовчних шляхах, без контролю лікаря.

ЯК ПРАВИЛЬНО ВИБРАТИ ЯКІСНИЙ ІМБИР? ДИВІТЬСЯ # 8230;.

Коротко:

    без зморшок; при відламуванням різкий тріск: з наймолодшого легко знімається корочка # 8230;

антизастудних засіб з імбиром

Для цього необхідно взяти:

один корінь імбиру середнього розміру (не маленький) 2 лимона 1 склянка (200-гр) меду 1,5 склянки води

Корінь імбиру помити потерти на самій дрібній тертці (або прокрутити через м’ясорубку).

Також потрібно потерти лимон (цедру), а з м’якоті лимона потрібно вичавити сік.

Змішати натертий імбир і цедру лимона. Відміряйте потрібну кількість меду.

Воду доводимо до кипіння і додаємо імбир з лимоном. Кип’ятимо 3-5 хвилин і даємо настоятися ще 5 хвилин (і трохи охолонути).

Виливаємо мед і добре перемішуємо.

Готову суміш проціджуємо через ситечко.

Тепер можна додати лимонний сік і переливаємо в ємність для зберігання. Оригінальний рецепт свідчить, що ця суміш може зберігатися в холодильнику 1-2 тижні. Насолоджуйтесь!

Такий сироп піднімає сили і настрій на весь день, бадьорить (можна вживати вранці замість кави). Дуже просто зробити крок назустріч здоров’ю, вибираючи при цьому найбільш приємний і короткий шлях.

восстановление зрения

Leave a Comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.