Голодування по Оганян – очищення за допомогою трав

Голодування по Оганян – очищення за допомогою трав

Голодування по Оганян – очищення за допомогою трав

Існуємо безліч різних методик голодування, до одним з найпопулярніших відноситься голодування по Оганян. Марва Вагаршаковна – кандидат біологічних наук, біохімік і лікар терапевт. Вона популяризує натуропатичні способи лікування. Нею була розроблена дуже цікава методика очищення та лікування, яку шанувальники Оганян визнали оригінальною, унікальною, а найголовніше, дуже ефективною.

Особливості голодування по Оганян

В основі лікувального голодування по Оганян лежить повне очищення організму від бруду, солей, слизу, піску і інших шкідливих речовин, які є головними причинами всіх захворювань. Крім відмови від їжі, автор методики пропонує проводити очисні клізми і приймати спеціальний трав’яний збір та соки. Відмова від їжі увазі відсутність процесу травлення, завдяки якому розвантажуються органи, що дає організму додаткову енергію для чищення. Прийом трав допомагає в очищенні і живить клітини. Вони практично відразу вбираються шлунком, що не запускаючи процесу травлення. Завдяки відварів активуються тканинні ферменти, які виводять токсини в лімфіческую систему, з якої вони потрапляють у товстий кишечник.

Принципи голодування по Оганян

Марва Оганян голодування пропонує починати з очищення ШКТ . Дану процедуру рекомендується проводити ввечері, близько 19-00:

    Необхідно прийняти 50 гр. англійської солі (сульфату магнію) розчиненої в 150 мл. води, запивши його відваром з додаванням лимонного соку та меду. Людям, страждаючим від ерозійного гастриту або виразок, від англійської солі краще відмовитися і замінити її відваром сени або касторовою олією. Після цього потрібно негайно лягти, не використовуючи подушку, правим боком на теплу грілку. При цьому грілка повинна розташовуватися в області печінки. У такому положенні необхідно знаходиться 1:00. Протягом цього часу і подальшого години необхідно прийняти п’ять склянок відвару. У 21-00 необхідно лягти спати.

На наступний ранок, чи не пізніше семи годин, слід зробити клізму з 1 ч. л. соди, 1 ст. л. крупнокристаллической солі і 2 літрів води, що має температуру 38 градусів. Її необхідно робити стоячи на колінах і спираючись на лікті від двох до трьох разів, так щоб добре промити кишечник. Такі процедури потрібно буде проводити щоранку, протягом усього часу голодування.

Після після очисної клізми, харчування повністю припиняється, раціон повинен складатися тільки із спеціального відвару і соків.

Відвар готується з кори крушини, глоду, звіробою, календули, шишок хмелю, триколірної фіалки, шипшини, кропиви, кореня валеріани, пустирника, шавлії, репяшка, польового хвоща, споришу, мучниці, ромашки, деревію, чебрецю, мати і мачухи, кореня солодки, материнки, м’яти, подорожника, меліси. Трави беруться в рівних пропорціях і змішуються. На чотири столові ложки цієї суміші береться два літри окропу. Трави заливаються і наполягають близько півгодини. Відвар рекомендується приймати з додаванням меду і свіжовичавленого лимонного соку (останній можна замінити соком кислих ягід) щогодини. За день слід випити не менше 10 склянок. Відвар можна чергувати з фруктовими та овочевими соками . яких слід споживати не більше трьох склянок. Для їх приготування підійдуть яблука, морква, буряк, цитрусові, ягоди, болгарський перець, огірки, пастернак, редька, капуста.

Очищення по Оганян проводиться від одного тижня до 15 днів, його тривалість буде залежати від загального стану людини. Протягом цього часу можуть спостерігатися напади нудоти і блювоти, які не слід стримувати. Також можливе виникнення нальоту на язиці, його обов’язково слід прибирати. Доброю ознакою, що говорить про ефективне очищення, є гнійні виділення з носа і кашель з рясними мокротами. При їх виникненні голодування необхідно продовжувати до тих пір, поки вони не закінчаться.

Вихід з голодування по Оганян слід проводити з великою обережністю. Автор методики рекомендує перші чотири дні обмежитися тільки споживанням протертих або м’яких фруктів, доповнюючи їх двома-трьома склянками відвару і соками. Після цього часу крім фруктів можна ввести в раціон салати з тертих овочів, до них дозволяється додавати помідори, цибулю, часник і зелень: шпинат, щавель, м’яту, кінзу, петрушку або кріп. Заправляти салати потрібно тільки соками ягід або лимона. Такого харчування слід дотримуватися не менше 10 днів.

На наступному етапі в меню включаються печені овочі, наприклад, буряк або гарбуз, з додаванням рослинної олії. У салати масло можна буде додавати тільки після трьох-чотирьох тижнів їх споживання.

І тільки після двох місяців такого харчування в раціон вводяться каші, зварені на воді, та овочеві супи. До страв дозволяється додавати невелику кількість сметани або масла. Від молочних продуктів, риби, м’яса, дріжджовий випічки Оганян рекомендує відмовитися повністю. Для повного очищення організму вона радить проводити таке голодування кожні три місяці протягом одного або двох років.

4 Comments

  1. Caryn

    Highly energetic article, I loved that bit. Will there be a
    part 2?

  2. Pingback: meridianidhouses.com

  3. Pingback: Doghouse Dave

  4. Pingback: brand value optimization strategy

Leave a Comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

0.47MB/0.03190 sec