Гарбуз для печінки: як зробити очистку, корисні рецепти для лікування

Гарбуз для печінки: як зробити очистку, корисні рецепти для лікування

Чим корисний гарбуз для печінки і як її готувати?

Вже протягом тривалого часу корисні властивості гарбуза відомі людям. У першу чергу ця користь стосується печінки. Це пов’язано з певним хімічним складом гарбуза. Він представлений наступними корисними речовинами: вода, білки, жир, вуглеводи, ряд вітамінів (вітамін А, група В та інші), клітковина і т. д.

Гарбуз дозволяє відновлювати порушений метаболізм клітин печінки (гепатоцитів), відновити їх пошкоджену структуру. Головна перевага гарбуза полягає в тому, що вона відновлює клітинні мембрани гепатоцитів.

Вона попереджаючи загибель цих клітин, особливо за наявності гепатиту, захворювань жовчовивідної системи і т. д. Відновлення правильної роботи печінки дуже важливо для нормального функціонування організму людини.

Це пов’язано з тим, що печінка виконує детоксикаційну (нейтралізує токсини і отрути), белковосінтетіческой функцію, бере участь в процесах утворення деяких факторів згортання, утворює транспортні білки, які необхідні для перенесення гормонів з потоком крові і т. д.

Тому при розвитку печінкової недостатності повністю страждає робота всього організму. В першу чергу це стосується роботи центральної нервової системи (розвивається печінкова енцефалопатія, яка погано піддається лікуванню).

Також недостатність печінки проявляється підвищеною кровоточивістю, набряками та іншими симптомами. Тому краще попередити розвиток цих патологічних процесів, проводячи регулярне підтримання нормального функціонування печінки.

Зміст

восстановление зрения

Як провести правильно чищення печінки гарбузом?

Регулярне вживання гарбуза вже є своєрідною допомогою для хворої печінки, а також профілактичним засобом відносно різних патологічних процесів, що вражають печінку.

Гарбуз з медом

Гарбуз з медом теж готується за спеціальним рецептом, який відмінно підійде для людей з порушенням діяльності печінки. Для цього необхідно зрізати з гарбуза верхівку і видалити всю м’якоть. Надалі гарбуз використовується як посудина, що наповнюють медом. Гарбуз добре зав’язують, у тому числі за допомогою обрізаної верхівки, і на десять днів поміщають в тепле місце. Після цього вона готова до вживання. Мед також використовують для лікування виразки дванадцятипалої кишки. читайте про це в окремій статті.

Для цього необхідно злити мед і помістити його в холодильник. Саме він і надає лікувальну дію. Його необхідно приймати по столовій ложці теж три рази на день. Курс лікування трохи менше, ніж в попередньому випадку, він становить 21 день, тобто три тижні.

Стакан свіжовичавленого соку з гарбуза, якої не додається цукор, також надає аналогічне очищаючу дію на печінку. Замість нього можна вживати півкілограма м’якоті гарбуза. Її слід їсти в сирому вигляді. Ті, хто не може цього зробити, можуть їсти печену гарбуз. Не слід вживати гарбуз в смаженому вигляді, так як вона повністю позбавляється всіх корисних властивостей.

На закінчення необхідно відзначити, що гарбуз – це відмінний спосіб поліпшити стан організму, а особливо зміцнити печінку, яка є головний органом, який приймає участь в очищенні організму. Чистка організму гарбузом є дуже дбайливого, тому її можна проводити кілька разів на рік.

Відео про цілющі властивостям гарбуза

восстановление зрения

Leave a Comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.