Дитяче харчування. Рецепти. Відвари, пюре. Овочевий відвар. Яблучне пюре. Морквяне пюре. Картопляне пюре

Дитяче харчування. Рецепти. Відвари, пюре. Овочевий відвар. Яблучне пюре. Морквяне пюре. Картопляне пюре.

Відвари, пюре

Обговорення питань дитячого харчування: Форум про дитяче харчування.

Овочевий відвар

Моркву, капусту, ріпу, картоплю, кабачки вимити, очистити, нарізати дрібними скибочками, залити холодною водою і варити під кришкою до готовності і повного розварювання, процідити через марлю, довести до кипіння, перелити в стерильну пляшечку.

Овочі різні – 50г. вода – 100 мл. Вихід – 100 мл

Відвар шипшини (добова доза на одну дитину) 10,0 г (1 ст. Ложка) зрілих сушених плодів шипшини промити холодною водою, залити 1/2 склянки окропу і варити в щільно закритому посуді 10 хвилин. Потім зняти з вогню і щільно закрити відвар, настоювати 22-24 години. Потім процідити через 2 шари марлі і злити в прокипяченную пляшечку.

Якщо відвар готують з подрібненого шипшини, беруть 5,0 г роздроблених, очищених плодів, кип’ятять 10 хвилин, настоюють 2-3 години. Відвар готують до моменту вживання.

Яблучне пюре

Яблуко ретельно вимити, обдати окропом, очистити, натерти на тертці. Якщо яблуко кисле, додати цукровий сироп (за смаком>. Краще брати пластмасову тертку.

Яблуко – 50 г. Вихід – 40-45г.

Морквяне пюре

Морква вимити щіткою, очистити, нашаткувати, покласти в каструлю, залити окропом, щоб вода покрила овочі. Накрити кришкою і поставити на невеликий вогонь, гарячу варену моркву протерти через сито, додати гаряче молоко, розчин солі, овочевий відвар і прокип’ятити. У готове пюре додати масло.

Морква – 200 г, молоко – 50 мл, масло рослинне -6 г. Вихід – 200 г.

Пюре овочеве змішане

Овочі ретельно вимити, очистити, натерти на тертці або дрібно нарізати, залити гарячою водою і варити до м’якості (30-40 хв). Зварені овочі протерти в гарячому вигляді через сито або пропустити через м’ясорубку, попередньо злив відвар, в протерті овочі додати молоко, трохи посолити, добре збити, довести до кипіння. У готове пюре додати масло і ретельно промиту, дрібно нарізану зелень (цибуля зелена, цибуля порей, селеру, петрушку, кріп). Для приготування пюре дітям з 5-ти місячного віку можна використовувати кольорову капусту, ріпу, гарбуз, зелений горошок, шпинат, цибуля ріпчаста.

Овочі різні – 80 г, картопля – 20 г, молоко – 25 мл, масло рослинне – Зг. Вихід – 100 г.

Картопляне пюре

Картопля ретельно миють, очищають. заливають гарячою водою і варять до м’якості, зливають відвар, протирають, добре збивають, додають трохи солі, молоко, масло, після чого доводять до кипіння.

Картопля – 100г, молоко – 40 мл, масло рослинне -3 г, вихід – 100 г

Leave a Comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.