Діарея. Народні методи лікування діареї (рецепти народної медицини)

Діарея. Народні методи лікування діареї (рецепти народної медицини)

Діарея: рецепти народної медицини

Діарея – це часте випорожнення кишечника з рідкими виділеннями. Часто діарея є наслідком інфекційних захворювань. Пронос може бути реакцією організму на отруєння. При цьому з організму виводяться продукти бродіння, слиз і хвороботворні мікроби.

Народні засоби для лікування діареї

# Беруть приблизно півфунта волоських горіхів, колють їх і дістають не саме зерно, а перегородки, якими відокремлюються частини зерна. Перегородки кладуть в 0,5 пляшки спирту і настоюють два-три дні. Приймають три-чотири рази на день, від шести до десяти крапель на невелику чарку теплуватої води. Як тільки пронос почне сходити нанівець, прийом крапель треба негайно припинити, оскільки засіб це дуже сильне і може створити запор.

# При дуже сильному проносі у дорослих треба прийняти з їжею половину чайної ложки товченої шкірки курячого шлунка. Для цього потрібно ретельно відокремити тверду шкірку курячого шлунка, вимити її і висушити на сонці, а потім заховати. У разі потреби треба дрібно натовкти, просіяти і прийняти з їжею один або два рази.

# Відвар живокосту – сильний засіб при кривавому проносі. 10 грамів живокосту заварити 200 мл молока. Приймати по 1-2 столові ложки кілька разів на день.

# Шкірка граната, заварена окропом, здавна використовується при розладах шлунка. Заварити 1 столову ложку шкірки склянкою окропу, дати настоятися до появи кольору і випити всю дозу одразу.

# Ще один варіант відвару з граната: дві чайні ложки подрібненої шкірки граната залити однією склянкою води, кип’ятити 15 хвилин в емальованій каструлі, накритою кришкою. Приймати по половині чайної ложки за 15- 20 хвилин до їжі при захворюваннях кишечника з схильністю до проносів.

# Відвар з ягід калини з медом: півсклянки ягід калини залити половиною літра окропу, варити 8-10 хвилин, процідити, додати три столові ложки меду, перемішати. Приймати по 100 мілілітрів чотири рази на день до їжі при проносі.

# Відвар з листя і ягід журавлини болотної: дві столові ложки суміші листя і ягід болотної журавлини залити двома склянками гарячої води, кип’ятити 10 хвилин на слабкому вогні, охолодити, процідити. Пити відвар по півсклянки чотири рази на день.

# Відвар з кори верби: 10 грамів подрібненої висушеної кори верби залити склянкою крутого окропу і кип’ятити під кришкою на повільному вогні 20 хвилин. Дати охолонути, процідити і приймати по столовій ложці 3-4 рази на день.

# Відвар з рису: один стакан недробленого рису залити сім’ю склянками холодної води. Кип’ятити на повільному вогні до повної готовності рису. Отриманий відвар без рису давати дітям при проносі у теплому вигляді по одній третині склянки кожні дві години.

# Відвар з чорниці: заварити ягоди чорниці крутим окропом, як чай. Пити при проносі.

# Відвар з плодів чорниці та черемхи: змішати 20 грамів плодів чорниці та 30 грамів черемхи. Одну столову ложку суміші залити однією склянкою киплячої води, кип’ятити 20 хвилин на слабкому вогні, процідити. Приймати по півсклянки тричі на день.

# Відвар з кореня щавлю кінського: одну чайну ложку кореня кип’ятити в п’яти склянках води, потім процідити і охолодити. Приймати по 1 склянці 2-3 рази на день.

# Настій кореня аїру і кори дуба: змішати взяті в рівних кількостях кору дуба і корінь лепехи. Одну столову ложку цієї суміші залити однією склянкою киплячої води. Настоювати півгодини. Приймати по одній чверті склянки 3- 4 рази на день перед їжею.

# Настій кореня алтея, трави звіробою і плодів горобини: змішати 20 грамів кореня алтея, 30 грамів трави звіробою і 40 грамів плодів горобини. Одну столову ложку цієї суміші залити половиною літра окропу. Наполягати 1:00, процідити. Пити по півсклянки чотири рази на день.

# Настій плодів груші: дві столові ложки подрібнених сушених плодів груші залити однією склянкою киплячої води, накрити. Наполягати 4-6 годин. Приймати по одній чверті склянки за 15-20 хвилин до їжі.

# Настій кори калини: 10 грамів подрібненої кори калини залити однією склянкою окропу. Настоювати протягом півгодини, чи не остуджуючи, процідити. Приймати по одній столовій ложці три рази на день до їжі при проносі.

Настій соплодий (шишок) вільхи: дві столові ложки суплідь (шишок) вільхи помістити в емальований посуд, залити однією склянкою гарячої кип’яченої води, накрити кришкою і тримати на водяній бані 15 хвилин.

# Охолодити при кімнатній температурі протягом 45 хвилин, процідити, залишок віджати, обсяг отриманого настою довести кип’яченою водою до одного стакана. Зберігати настій в прохолодному місці не більше двох діб. Приймати по 0,5 склянки 2 3 рази на день за півгодини до їди як в’яжучий засіб.

Leave a Comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.